DJEČJI FOLKLORNI FESTIVAL „MOJE KOLO MALO“ FINANCIRALA ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Iako je sada već prosinac, razveselila nas je još jedna vijest, a to je daje naš dječji folklorni festival „Moje kolo malo“ , koji je održan 24.2.2018., prepoznat i financiran od strane Zagrebačke županije, tj temeljem Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2018.godinu.

Da podsjetimo naše čitaoce, dječji folklorni festival „Moje kolo malo“jedinstven je na području našeg Grada jer je namijenjen isključivo djeci koja se bave folklorom i primjeren je njihovom uzrastu. Ove godine održan je 7. puta, a kao i do sada ulaz je bio besplatan za sve posjetioce.

Taj vikend u mjesecu veljači zadesilo nas je snažno snježno nevrijeme, pasu se neka društvo dugo probijala do Jaske, ali gdje ima volje ima i načina! Tako su sa našim malim domaćinima, svoje kulturno blago podijelili i članovi dječjih sekcija KUDa Klek iz Ogulina, KUDa Preslica, Blato, KUDa Rečica te naši susjedi iz KUDa Seljačka sloga Kupinec.

Ujedno smo ovim festivalom obilježili okruglih 10. godina rada i dječje folklorne sekcije KUDa Desinec, koju od samog početka vodi gospođica Jelena Režek, a voditelj tamburaša i malih pjevača je gospodin Ivan Hlebć.

Nakon kulturno-umjetničkog djela programa uslijedilo je natjecanje u starinskim igrama u OŠ Ljubo Babić, te su se djeca natjecala u skakanju u vreći, nošenju pišalonca, nošenju jajeta na žlici, te nošenju jabuke. Najbolji su osvojili medalje za svoje društvo, a sve je bilo popraćeno navijanjem, smijehom i druženjem.

Stoga, zahvaljujemo i ovim putem Zagrebačkoj županiji na pomoći , u ime malih i velikih desinečkih folkloraša!

Martina Bereček