28. SUSRET HRVATSKIH FOLKLORNIH ANSAMBALA I IZVORNIH SKUPINA – ONLINE!

KUD DESINEC sudjelovat će na 28. Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, koji će se i ove godine održati u virtualnom obliku putem Youtube i Facebook kanala Hrvatskog sabora kulture, ovog petka u 18.00h.

Stručno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Tvrtko Zebec, Katarina Bušić, viša kustosica i Tomislav Habulin, mag. mus odlučilo je da KUD Desinec svojim prikazom „Desinečkog bala „ predstavlja Zagrebačku županiju.

Osim našeg društva u kategoriji izvornih skupina nastupit će i KUD “Sv. Juraj” Draganić, KUD “Tomislav” Županja, KUD “Dangubice” Kuterevo, KUD “Mijo Stuparić” Velika Ludina, KUD “Beletinec” Beletinec, KUD “Orljava” Pleternica, KUD “Graničar” Čazma, KUD “Prigorje” Križevci.

U kategoriji koreografiranog folklora nastupit će FA “Zdenac” Garešnica, KUD “Petar Preradović” Đurđevac, KUD “Klaruš” Maruševec te kao gosti HKUD “Gromovnik” Novi Šeher, BiH.

Program je revijalnog karaktera ali će se odviti pod budnim okom stručnog povjerenstva u sastavu Ivan Ivančan, Josip Forjan i Zrinka Posavec.

Ministarstvo kulture i medija RH pružilo je materijalnu potporu za organizaciju Susreta, a suorganizator 28. susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina je Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP.

Stoga podržite naše folkloraše ovog petka u 18.00h putem društvenih mreža i dajte im virtualan pljesak, jer su unatoč zabrani djelovanja u prvom djelu godine, uspjeli  u „novom normalnom“ , u kratkom vremenu polučiti zapažene rezultate.

PDF Letak – Program susreta

Martina Županac